2017. november 1., szerda

Ismerős illat, idegen ember


 • Fandom: Kingsman
 • szavak száma: 429
 • hurt/comfort (?)
 • Harry és Töki elhunyt barátjuk lakásához mennek.
 • zene: x

A két alak úgy állt az apró ház ajtaja előtt, mint akik minimum a világvégére számítanak belépésükkor. Végül az alacsonyabb nyúlt a kilincsért, utoljára még a társára pillantott, majd az ajtó hangtalanul kinyílt, ők pedig még meg sem moccantak.
Meglepő melegség áradt az előszobából. Persze, nem a fűtést vitték túlzásba – a falak világosbarnára voltak festve, legalábbis ahol nem fedte őket poszter, oldalt a fogason furcsábbnál furcsább télikabátok lógtak le, svájcisapkák tömkelege sorakozott a magas polcokon, amik az egész helyiséget bekeretezték. Végül Harry vette rá magát előbb, hogy átlépje a küszöböt.
Sosem járt még ott, mégis jobban otthon érezte magát, mint addig bárhol máshol. Talán – sőt, ahogyan teltek, s múltak a percek egészen biztosan – az illat tette, Merlin illata. Általában nem lehetett érezni, a főhadiszálláson mindent átjárt a különböző tisztítószerek illata, és talán egyfajta, körülírhatatlan kórházi szag. Azonban nem egyszer fordult már elő, hogy Merlin napokig majdnem teljesen egyedül tartózkodott ott, és noha egyáltalán nem lakta be a helyet, Harry meg mert volna rá esküdni, hogy amikor visszatért a küldetésről, érezte az íróasztala körül a levendula és a Kingsman kölni érdekes elegyét.
Így hát amikor ott állt, maga az illat korántsem volt idegen, csakis az intenzitása – tömény volt, előtte, mögötte, körülötte, végül egy mély lélegzet után benne, a tüdejében, átjárta, megmérgezte, meggyógyította, porrá zúzta. Pedig még Töki csak most csukta be mögötte az ajtót. Mikor már az előszoba végében voltak, az idősebbik ügynök odafordult a fiúhoz, kinek szemét már régóta égették a könnyek, Harry pedig ekkor vette észre, hogy tulajdonképpen ő is sír.
Amíg Töki vonásain eluralkodtak az érzelmek, grimaszokká változva, Hart arca kemény és semmilyen volt, mint ő maga. Bőrén a forró könnyek csak ömlöttek, mintha egy elromlott gép ejtené őket, miközben a kém csak nézte a hatalmas nappalit, a falra ragasztott filmes plakátokat, a konyhapulton heverő félbehagyott vacsorát, amelyen legyek tanyáztak. A padló fa volt, egészen világos, a képregényes függönyök be voltak húzva, de a réseken tisztán kivehető volt egy terasz, rajta megannyi növénnyel.
– Azt mondta, amikor majd ennek vége lesz, de csak is akkor- – Töki hangját még sosem hallotta ennyire távolinak.
– Elejthetsz pár könnycseppet, privátban – fejezte be másvalaki, aki biztosan nem Harry volt. A valódi Harry-ből kiveszett minden, és egy üres ember válaszolt tanítványának.
– Pontosan. – Vajon Töki tényleg mondott valamit? Vagy csak az üres ügynök képzelte el maga elé a szájának mozgását?
Töki megtörte az ígéretét, amit még talán tizenkét éves korában tett, hogy nem sír idősebb – sőt, tulajdonképpen semmilyen – ember előtt. Kapaszkodott a tanítójába, jobban, mint a saját életébe, azonban az nem ölelte vissza.

Azon a napon elvesztették a legjobb barátjukat, mégis egy idegen lakásában álltak.

5 megjegyzés:

 1. *sírós smiley-k tömkelegét küldi*
  *meg egy ölelest mert azért szép lett*

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. *még egy ölelés, mert ő is sír*

   Törlés
  2. Na, na, na, ki érkezett meg, hogy végre kommenteljen is? Girl, this shit is still so amazing and i still hate u so much. Hogy lehet valaki ennyire szadista & mazochista? Ennek ellenére kérek még ilyenek, baba, cause that's life and it's g e n i u s.
   Love ya, szerető mommyd, aki egyszer még ezekért megfojt <3

   Törlés
 2. Szia!
  Ugyan nem vagyok ebben a fandomban (még?), de az írásod alapján fantasztikus lehet! Egyszerűen lebilincselően fogalmazol, ahh, lassan megered a könnyem, ha egy perccel tovább olvastam volna, végem.
  Meglepetésként pedig itt egy díj: http://shipsinker-cora.blogspot.hu/2017/11/the-tea-break-award.html :)

  cora ♡

  VálaszTörlés
 3. bro, sírba viszel, tudod
  *a sarokba kuporodik meghalni*

  VálaszTörlés