2019. április 10., szerda

Ajánló || 1

Sziasztok, élek még, meg miegymás, és nem szeretnék arról írni bekezdéseket, hogy nem tudtam posztolni !!! nehéz az élet !!!
Próbálok lassacskán visszatérni ide, ez pedig itt egy új bejegyzéssorozat amit hetente/kéthetente fogok kirakni. Nem lesz hosszú egyik sem, könnyedén végig lehet görgetni a tartalmat, és igyekszem majd változatos sorozatokat/zenéket/youtube csatornákat bemutatni, hogy mindenki találhasson pár neki való dolgot.

Zene


Lucas King

Íráshoz/alkotáshoz tökéletes szerzeményei vannak - pár fandom-related (Harry Potter és Star Wars), de a java teljesen original

Könyv

Etgar Keret - Hét bő esztendő

Hét bő esztendő • Jelenkor KiadóJelenkor Kiadó
Önéletrajzi ihletésű rövid történetek összessége az íróról, a fiáról, a feleségéről. Elgondolkodtató, stílusa miatt pedig szinte letehetetlen. Semmit nem olvastam eddig az írótól, azonban ahogyan ábrázolta saját gondolatait és kapcsolatát a történetekkel, mindjárt kedvem lett utánanézni a könyveinek.
Azoknak ajánlom, akiknek most szükségük van egy rövid, felfrissítő élményre, ami inspirál arra, hogy azé' ne akaszd má' fel magad hétfő reggel, mert tengernyi kis dolog vár még rád, amit tudsz élvezni.
A Libriben még van rá 60% kedvezmény, itt megnézhetitek :)

Sorozat

Russian Doll



Nyolc részes Netflix Original, két igencsak különböző ember főszereplésével. Történetünket egy Nadia nevű nő születésnapi buliján kezdjük, este már menne haza, amikor az utcán elüti egy taxi, és azonnal meghal. Ekkor ismét a bulin találja magát, később pedig csak a lépcsőházig jut el, ahol leesik a lépcsőről, és ismételten meghal.
Az ő útját követjük, ahogyan próbálja kitalálni, mi történik vele és körülötte, majd hogyan lép be életébe a másik főszereplő, Alan.
Gyönyörű képi világa van, a zene és maga Nadia karaktere csak BIG MOOD
Szórakoztató hangvételével keringőzve eközben komoly témákat is feldolgoz, mint például a traumákkal való szembenézés, az igaz barátok hiánya, jó-e nekünk az a carpe diem, és hasonlók (mm cheesy)

Social Media

(nem tudtam, minek nevezzem ezt a részt, ugyanis itt majd íróktól és festőktől kezdve vegán pszcichológus youtuberekig mindenféle csodálatos ember vagy csapat előfordulhat)

Ruby Granger + The Wooden Spoon

Ruby Granger egy önbizalomhiányos, maximalista, egyetemista lány, aki főként tanulásról, mentális egészségről és produktivitásról  beszél a videóiban. (+ iskolai zaklatás is gyakori téma, sajnos saját tapasztalata miatt) Hihetetlenül tündéri személyiség, kellemes hangja van, az angolja pedig jól érthető, könnyű hallgatni és odafigyelni rá. Elég csak megnézni pár videóját, már az, ahogyan beszél bizonyos témákról, motiváló tud lenni :D Kedvenc videóim:

A The Wooden Spoon podcast egy csapat - melyben Ruby is benne van -  maximalista tanulótól ered, akik szükségét érzik, hogy beszéljenek az általában tabu iskolai témákról, általánosságban a maximalizmusról, a visszautasított jelentkezésekről, és önmagad megtalálásáról (miközben természetesen nyolc órát alszol naponta, tanulsz, sportolsz, és vegán éttermekbe jársz Hitlerrel)
Elérhető szinte minden ingyenes platformon, ahol lehet podcastet hallgatni, itt van pár link:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése