2018. augusztus 10., péntek

Just a little while longer - 2. fejezet


Hű, tudom, végre valamit időben hozok, tudom, tudom :D
Jó olvasást, és köszönöm az eddig visszajelzéseket! <3
Connor leguggolva tért ki, majd felugrott, célba véve az illető karjait egy rúgással kilökte a fegyvert a markolásából, viszont eközben a figyelme lelankadt, ellenfele ezt kihasználva megragadta a csuklóját, és teljes erőből a falhoz vágta.
Az ő kezéből is kiesett a fegyver, nem volt ideje már utánanyúlni, a közelharcot kellett választania. Próbált nyakra, ágyékra célozni, azonban ellenfele profibbnak tűnt, mint azt eredeti számításai szerint megállapította – minden ütését tökéletes mozdulatokkal hárított el.
Amikor Connor végre fölénybe került, a jobb karjával a torka körül, a szeme sarkából megpillantotta a másik triót, elöl Barnest, aki egy pillanatig sem habozott, és leadott egy lövést, egyenesen a férfi bordái közé. A töltény alig pár centire suhant el Connor mellett.
Barnes már nem figyelt a munkatársa – jogosan – sértett arckifejezésére, hanem hitetlenkedve meredt a támadó ruháját átáztató folyadékon. Kék vér. Android volt.
– Zacharias, vidd vissza Elyse-t a furgonba, most! A többiekkel azonnal betörjük a másik ajtót, Heather, hátulról fedezel minket!
Az újonc fiú, még mindig az ájulás szélén lévő nő sebéhez tartva kabátjának ujját azon nyomban kitámolygott vele.
Barnes elindult befelé, a többiek szó nélkül követték.
Az épület másik végében ketten álltak, egy kisebb szobányi számítógép mellett. Csak az egyikőjüknél volt fegyver, ő viszont abban a pillanatban lőni kezdett. Egy töltény sem érte őket, pontatlan, határozottan emberi célzás volt. Heather és Barnes vele voltak elfoglalva, Connor a másik után futott, aki időközben menekülőre fogta volna.
Gyors volt, Connornak végül meg kellett lőnie a lábát, hogy biztosan elkapja. Visszavonszolta az ismeretlen berendezéshez (analízis sikertelen: 12% beszkennelve), ahol a többiek már a másikat is ártalmatlanná tették.
– Hányan vagytok? – kérdezte ingerülten Barnes.
Mindketten hallgattak.
A férfi lábából, akit Connor fogott le, kék vér kezdett csordogálni. A hadnagy meg sem próbálta elrejteni enyhén undorodott, hitetlenkedő képét.
– Hadnagy, Elyse és Zacharias nem válaszolnak! – Heather általában nem zökkentette ki a feletteseit. Connor felismerte a félelmét. A vonal mindannyiójuknál teljesen néma volt, valami folyamatosan zavarta az adást – el lettek zárva a külvilágtól.
– Ahogy az embereknél szokás mondani; a holtak nem mesélnek.
Az idegen, higgadt hang egy harmadik valakitől származott, akit egészen eddig Connor szenzorjai egyáltalán nem érzékeltek. Ott állt, a csapattól pár méterre, és fegyvert fogott Parkerre.
Parker, a maga alacsony termetével, barna, göndör fürtjeivel és  aprócska, seszínű szemeivel mindig is sebezhetőnek tűnt, olyasvalakinek, akinek nem való a bűnüldözés. Akkor pedig, ahogyan háttal állva a nőnek is érezte a fegyver felé mutató végét, egy cseppnyi gyávaság nem ült ki az arcára. Conorra nézett, mint aki azt mondja: „Ha kell, nem félek meghalni.”
Connor számításba kezdett. Hat lehetséges opció volt a helyzet legyőzésére, azonban kettőnek volt 40% feletti esélye a sikerre, az egyik pedig valószínűleg kárt tett volna a számítógépben, amit a rendőr nem engedhetett meg magának. Észlelte a belőle áradó sugárzást, túl sokféle lehetséges következménye volt egy esetleges sérülésnek, robbanásnak.
– Tegyétek le a fegyvert – mondta a nő, továbbra is az árnyékban maradva. – Tudom, hogy kalkulálsz, Connor. Csak semmi trükk.
Tehát a nő is android. Nem lehet régebbi, mint egy éves, és több mint valószínű, hogy továbbfejlesztették, emberi és android kezek egyaránt.
Az osztag nem mozdult.
– Feláldozná két társát? – Barnes szorított a fogásán, és még jobban a halántékának nyomta a fegyvert a másik nőnek.
– Ha nem teszik azt, amit mondok, ám legyen – folytatta. – Befejezem nélkülük is, viszont maguk aligha fogják élve elhagyni az épületet.
– Barnes hadnagy – nézett rá Connor kérlelően. – Mit fejez be nélkülük? Vannak még többen is?
– Már messze járnak – préselte ki a hangokat a vérző lábú android, Connor szorításában mozgolódva. – Nem is számít már, kész vagyunk.
– Nem! Adjuk fel magunkat, de ne tegyük ezt! – A Barnes által lefogott nő könnyezni kezdett.
– Nem fogjuk feladni magunkat nekik! Connor, Heather, most is rabszolgák vagytok, hát nem látjátok? Értetek is küzdünk! Connor, te, te voltál az aki Markussal vezette a lázadást, nem? Miért szolgálod még őket?
– Hogy érted, hogy értünk is küzdetek? – (kalkulálás végrehajtva: sikerre való esély 57%)
– Azt hiszed, megkaphatod majd az állampolgárságodat? Fizetést, nyugodt életet? Az emberek soha nem fognak befogadni minket, ha nem mi leszünk azok, akik tényleg változtatnak!
– Mi láttuk, láttuk milyen lesz nekünk! Nektek, és a többi androidnak minket kéne éltetnie, amiért feláldozzuk magunkat, és megváltoztatjuk a sorsunkat! – hadarta a másik.
Barnes hadnagy sosem volt a szavak embere, nyugtalankodni kezdett, Connor leintette. Ő még hitt a diplomáciában, ha pedig mégis fegyverhasználathoz kellett folyamodnia, legalább kinyert előtte némi információt belőlük.
– Fél év alatt már értünk el változásokat, nektek sem kell elnyomva éreznetek magatokat – mondta Connor. – Ha most feladjátok magatokat, sokkal jobban jártok.
A mély hangú nő előlépett az árnyékból, az ablakokon keresztül beszűrődő gyér fény szinte vakított sápadt, sebes arcán. Parker tarkójához már hozzáért a fegyvere, (analízis lefuttatva: Colt 1911), bár egyikőjük sem nézett ki úgy, mint akit ez zavarna.
Odakintről rendőrautók szirénázása verte fel a környéket, ráadásul nem is kevés.
– Itt az utolsó esélyetek – mondta Connor.
Néhány pillanatig mindenki csendben nézett társaira, miközben a szirénák egyre hangosabban szóltak, a rendőrautók valószínűleg már körbekerítették az épületet.
– A tiétek is itt volt – szólalt meg a sápadt android, és oda sem nézett Parkerre, mikor meghúzta a ravaszt.
Parker teste még nem is érintette a betont, amikor a nő a számítógéphez rohant, ignorálva cinkosait, akiket noha egyáltalán nem kellett félteni. Connort lefejelte az eddig nyugton lévő foglya, könyökével a következő lendülettel pedig mellkason vágta.
Több rendőrosztag viharzott be két oldalról, a káosz csak pillanatról pillanatra nagyobb lett. Barnes hadnagy a fogásából kiszabaduló lánnyal volt elfoglalva, Heather pedig Parker gyilkosa nyomába iramodott, aki a szerkezet egyik monitorjánál kapcsolgatott valamit hevesen. Mindössze annyit tudott elérni, hogy a kését az oldalába döfte, az egyik főbb bio-komponens tároló helyére – nagy kárt okozott, de nem volt elég ahhoz, hogy levegye a lábáról.
A beérkező fegyveresek – mit sem törődve a három detroiti rendőrrel – tüzet nyitottak, amiből a gépezet is kapott rendesen.
A műszerek addigi tompa, egyenletes zaja felerősödött, ahogyan az android a kereszttűzben sem hagyta el mellőlük a helyét, és végleg beindította.
Connor ekkor tudta leteríteni a férfit, azonban alig sült el a pisztoly, ő már vetődött is a nő után.
Erős volt, ezzel próbálta kompenzálni sérülései miatti lassúságát, de mindketten tudták, hogy hosszútávon nem tud fölényben lenni. Connor próbált lábra menni, hátha ki tudja billenteni az egyensúlyából, de sem az első, sem a második rúgása nem ért semmit.
A szerkezet egyik oldala fényleni kezdett, mintha csak reflektorok százait kapcsolták volna be, hozzá pedig csatlakozott a veszélyesen magas hőmérséklet. A női android lerántotta magáról ellenfelét, és még közelebb sétált a fénylő oldalhoz.
Lomhán, de a padló kezdte megadni saját magát, egyre több, mélyebb repedés ütődött rajta, a betonból felszakadó törmelék hópelyhekként szálltak körülöttük. Connor feltápászkodott, több ponton is szivárgott belőle a kék vér. Az egyetlen dolog, amire fókuszált, az a sovány alak volt a világosságban, aminek kabátját egy pillanat leforgása alatt ragadta meg, hogy visszarántsa, de annak lendülete túl nagy volt. A nő magával rántotta, érezte a hátán a tüzet, a perzselő forróságot, ahogyan egy utolsó pillantást vetett a raktárépületben lévő káoszra, mielőtt érezte, ahogyan elnyeli a semmi. És talán akkor, abban a pillanatban, életében először valódi félelmet érzett.
x x x
dátum: nincs adat; időpont: nincs adat
rendszerhibakód 234-DF45, konfigurálás 82%, újraindítás szükséges
Connor papíron nem képes volt fájdalmat érezni. Neki már elég más volt a véleménye, amikor az újraindítás után a betonon fekve találta magát, és fürdött az égett szagban.
Tarka bárányfelhők. Őket látta meg először, és abban a momentumban realizálta, hogy hatalmas bajban volt, ugyanis egyébként a raktárépület plafonját lett volna ajánlatos megpillantania.
Lassacskán feltornázta magát ülő pozícióba, a végtagjai még nem funkcionáltak megfelelően, így csak várt. Ragacsos, kék folyadék terítette be a törzsét, és ahogy mint azt utólag észrevette, a tíz méteres körzetében megannyi ilyen folt tündökölt az úton.
Autóúton volt? Hol voltak a járművek? Egyáltalán hol voltak a többiek? Hol volt Connor?
Nem tudta eldönteni, mire kéne koncentrálnia. Sem a perzselt beton szaga, sem a szanaszét heverő, apró fémalkatrészek és az őket borító kék vér is eltörpült Connor egyre rosszabbodó kételyei mellett.
Megannyi funkciója és szkennerje teljesen kikapcsolt, viszont az újraindítással eléggé várnia kellett. Felállt, fejét ide-oda kapkodta hol a házak és az elszáradt gyeptenger között. Kertváros, igen.
Ráfókuszált az egyik közeli, fehér festésű házra, aminek oldaláról Joy Roadot olvasott le. Joy Road – az adatbázisban több száz Joy road szerepelt, közülük egyik sem Monroe városában.
Az egésznek nem volt semmi értelme, Connor csak ezt tudta magában hajtogatni. Percekig csak a saját tengelye körül forgolódott, tán abban a reményben, hogy a sokadik fordulatra többet pillant meg, mint kék vért és szenes törmeléket.
Elő kellett állnia valamilyen tervvel. A csapatnak szüksége volt rá, össze kellett szednie magát, különösen, hogy a kommunikációs vonal még mindig halott volt.
Megnyalta a legnagyobb kék vértócsát, hogy analizálhassa (93#441 biokomponens, származás: LT-330 alapú android, adatbázisban nem szereplő frissítésekkel és modifikációkkal). A tőle jobbra fekvő, zsugorodó, de egyirányú cseppekből nyilvánvaló volt, hogy az android túlélve, de súlyos sérülésekkel elhagyta a helyszínt.)
– Uram…segíthetek? – kérdezte egy nő, aki ott állt a szomszéd ház kocsifelhajtóján, kezében öntözőkannával. – Kiöntött valamit?
Connor feltápászkodott, megigazította fekete egyenruháját.
– A nevem Connor, egy android a Detroiti Rendőrkapitányságról. Nem látott egy női androidot, 5,8 láb magas, sápadt bőrfelszínnel, sötétbarna, enyhén vöröses hajjal?
A nő vonakodva mérte végig a férfit, és az aszfaltra fröccsent kék, darabos folyadékot, mielőtt csak annyit bökött ki;
– Sajnálom, nem.
Ezzel hátat fordított, és habozás nélkül be is csapta a kertesház bejárati ajtaját.
Connor lefuttatott saját magán egy diagnosztikát, próbálta helyrehozni a GPS-t, ami mint ahogy azt pár perc múlva megmondta, tartózkodási helyként Livonia városát adta meg.
Azon gondolkozott, vajon mégis meddig volt kikapcsolt állapotban, hiszen úgy harmincnyolc mérföldre volt a raktárépülettől, és mi történhetett akkor a többiekkel, ha őt könnyű szerrel elvitték. A törmelék borította útszakaszra nézve valószínű volt, hogy túszként akarták elvinni, messzebbre is, mint Detroit, csak útközben történt valami, ami miatt az androidok menekülőre fogták, őt pedig magára hagyták. Nem látta nagyobb mértékű robbanás helyét, sem más veszélyforrást, amiért meg kellett volna hozniuk az áldozatot, miképp elengedik a túszt.
A férfi még számtalan kísérletet tett osztaga elérésére, mindegyik eredménye ugyan az a színtiszta némaság volt. Connor ki volt képezve ilyen esetekre, protokollok tucatjai szerepeltek a programjában, noha abban a pillanatban pont volt képes hasznosítani a programját. Az érzet, hogy magára lett hagyva, egyre csak felemésztette, pedig tudta, hogy így-vagy úgy vissza tud kerülni Detroitba.
Elindult az utcán. Próbált a környéken kamerákat keresni, amikhez hozzáférve az android nyomára bukkanhatott volna, de egyet sem talált, az úton a vérfoltok pedig semmire nem vezettek. Sétálás közben a naplementét csodálta, melynek erős, vad színei lenyugtatták annyira, hogy a rendszerének visszaállítására tudjon koncentrálni. A szenzorok már rendben voltak (53,6°F, páratartalom 27%), viszont úgy tűnt, a robbanás – már ha egyáltalán robbanás volt – sok más funkciót talán végérvényesen károsított meg.
A Joy Road és az Inkster Road kereszteződésénél elméletben kellett lennie egy buszmegállónak, Connor pedig jobbra nem tudott gondolni. Az emberi ügynököknek van az egyenruhájába beépítve vészjeladó, azonban az androidokéba nem találták érdemesnek – a lázadás előtt a CyberLife gondoskodott az ilyesmiről, azonban a bukása óta nem létezett a helyzetre egy megfelelő törvény. Mindenesetre, a Connor beépített nyomkövetőihez hozzáfértek a felettesei, így biztos volt benne, hogy amint az osztag visszatér Detroitba, őt megkeresik.
Keserű érzés lett rajta úrrá, ahogyan eszébe jutott az osztag. Ha az a nő nem blöffölt, Elyse és Zacharias halottak voltak, ahogyan az a szegény Parker is… Csak remélni tudta, hogy Heather és Barnes hadnagy épségben vannak, és ami fontosabb, együtt.
Visszamegy Detroitba és értesíti a központot, nincs minden veszve, ő viszont itt meg tett minden tőle telhetőt, mondta magának.
A Joy Road és Inkster Road sarkán lévő buszmegálló kicsi volt, és tömött, a járda pedig teljesen felrepedezett. Bosszankodva lépte át a nagyobb repedéseket ahogyan a táblához sétált – amin nem volt kijelző, csak egy nyomtatott, beázott menetrend.
Connor elhatározta, hogy nem akarja, és nem is fogja elhinni. Nekitámaszkodott az egyik lámpaoszlopnak, mintha semmit nem látott volna, s amíg a buszra várt, elvétette a következő hibát, és a mögötte lévő benzinkutat kezdte el tanulmányozni. A benzin ára kevesebb, mint három dollár volt gallononként. Egyetlen egy töltőállomás az egész telken az elektromos autóknak.
– Elnézést, asszonyom, meg tudná mondani, mennyi az idő? – kérdezett meg egy gyalogost, hosszúkás, lóarccal, és túlméretezett dzsekivel.
– Persze, 17:03 – válaszolt a telefonjára pillantva.
Ez nem volt lehetséges, hiszen magát a riasztást öt óra után pár perccel kapták meg.
– Ne nézzen már rám így, jesszus – forgatta a szemét a lány, és felé mutatta a (nem áttetsző, te jó ég) telefonját.
Connor látta a fehér számokat, amik valóban 17:03-at hirdettek, de az az rémültség közel sem ért fel ahhoz, mint amikor megpillantotta a dátumot a jobb felső sarokban: 2018. február 20.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése